COLOURBOX5214749

Hvad går pengene til?

Tusindvis af børn i Danmark har det svært. Se hvordan Børns Vilkår hjælper dem.

Hvad går pengene til?

De penge, der samles ind i forbindelse med ’Børneindsamlingen – bedre vilkår for børn i Danmark’, går til Børns Vilkårs projekter, bl.a.:

Rådgivning på BørneTelefonen.

Sidste år havde BørneTelefonen 33.000 rådgivninger af børn og unge, der fik hjælp til problemer som mobning, incest, vold og misbrug. Samtidig var der 35.000 opkald, som de frivillige rådgivere ikke kunne nå at besvare. Donationerne fra børneindsamlingen skal hjælpe Børns Vilkår med at sikre, at færre børn ringer forgæves.

Bisidning af børn i kommuner og Statsforvaltning.

1312 børn har siden 2008 haft en bisidder ved deres side i forbindelse med sager i kommuner og Statsforvaltning. Bisidderne er barnets talerør og sikrer, at barnets stemme kommer frem og at barnet får den hjælp, han eller hun har brug for. Donationerne fra børneindsamlingen skal være med til at sikre, at flere børn får mulighed for at få en bisidder.

SkoleTjenestens arbejde for at stoppe mobning og fremme trivsel.

I 2013 var Børns Vilkårs SkoleTjeneste i kontakt med 9000 børn på 475 skoler. SkoleTjenesten giver børn, forældre og lærere konkrete redskaber til at forebygge og stoppe mobning. Midlerne fra Børneindsamlingen skal styrke SkoleTjenestens arbejde for at nå ud med deres råd og viden til endnu flere børn i Danmark.

Politisk arbejde for at sikre børns ret til en tryg barndom.

Hver femte barn i Danmark bliver hvert år udsat for fysisk vold fra deres forældre, der er hver det mindst ét barn, der bliver seksuelt krænket af en voksen og mere end 120.000 børn i Danmark vokser op i hjem, hvor enten mor eller far drikker. Donationerne fra Børneindsamlingen skal styrke Børns Vilkårs politiske arbejde for at sikre børns ret til en tryg barndom.

Sådan blev pengene i Børns Vilkår fordelt i 2013: 

saadan_bruger_vi_pengene_2013

Herunder kan du se mere om Børns Vilkårs arbejde, og hvad pengene fra Børneindsamlingen går til.