Anders

Verden var brudt sammen

Den samtale, Anders Lassen husker bedst, var da en 9-årig pige ringede ind. Der var helt stille i røret. Så kunne Anders høre, at pigen græd. Hendes forældre havde kort forinden fortalt, at de skulle skilles. Nu var pigen puttet og lå alene i mørket med en følelse af, at verden omkring hende var styrtet sammen.
“Hun var bange for hvad, der skulle ske. Skulle hun skifte skole? Miste sine venner? Flytte, men hvorhen? Hun følte ikke, hun kunne dele sine bekymringer med sine forældre, som jo var roden til problemerne,” fortæller Anders Lassen.

I løbet af samtalen kom pigen frem til, at nok hun stod over for en kæmpe forandring, men hendes forældre ville ikke elske hende mindre af den grund. Det var heller ikke hendes skyld, de blev skilt, vidste hun.
“Forældrene havde sagt en masse gode ting allerede, men pigen havde tydeligvis brug for at sætte sine egne ord på situationen,” siger Anders Lassen.

Da pigen lagde røret på, var hun tydeligvis lettet. Hun ville med det samme gå ind til sin mor i stuen og fortælle, hun var ked af det.

Anders Lassen er 26 år, psykologistuderende og frivillig rådgiver på Børnetelefonen

Flere historier:

Ville væk fra far, der slog

Forsøgte selvmord pga ensomhed

Havde sendt nøgenbilleder over internettet